THE SUSTAINABLE BUSINESS BLOG

Everything about Sustainability, CSR and Shared Value. For business leadersthat embrace growth opportunities behind social and environmental challenges. The Sustainable Business Blog is edited by the team of Forever Sustainable Business Nordic, a Scandinavian hybrid consultancy and think tank. Posts in English or Swedish.

sustainablebusinessblog.tumblr.com

Latest Posts

EcoOcean bjuder in till studieresa

Till år 2050 så kan det finnas mer plast än fisk i jordens alla hav. Det här är en skrämmande verklighet för oss alla inte bara i vårt eget närområde, Östersjön och Västerhavet, det engagerar alla, inte minst länder runt medelhavet. Göran Lindstedt, partner på Forever Sustainable Business Nordic, arrangerade och deltog under 5 dagar i oktober på en studieresa till Israel för att utbyta erfarenheter mellan de viktigaste aktörerna i landet inom havsforskning och en grupp framstående forskare från Stockholms Universitet.

Robert Weil Family Foundation och Stiftelsen EcoOcean i Israel var värdar för ett omfattande program som omfattade möten med forskare och ansvariga för havsfrågor i Israel. På plats träffades forskare och representanter från en mängd olika institutioner inklusive; Universitet i Tel Aviv, Universitet i Haifa, The Hebrew University of Jerusalem, Israel Oceanographic & Limnological Research, Ministry of Environmental protection och möten genomfördes i Tel Aviv, Herzliya, Haifa och Eilat.

EcoOcean bedriver sedan många år verksamhet kring havsfrågor i landet som omfattar såväl information till allmänheten som ett omfattande samarbete med landets olika offentliga institutioner särskilt om samutnyttjande av resurser som exempelvis forskningsfartyg och utrustning för havsforskning.

Sveriges ambassadör i Israel, Magnus Hellgren, deltog i delar av programmet, han poängterade särskilt vikten av att etablera nära samarbeten på forskarnivå. Även om haven i sig skiljer sig åt på många sätt finns gemensamma områden att samverka kring inte minst kunskaperna om mikroplaster i havsmiljön.

Posted 24 weeks ago

Forever Sustainable Business Nordic AB
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm

E-MAIL
info@foreversustainable.se

            

INFO
Org.nr. 559101-7461
Bankgiro 5202-4213


Copyright Forever